IDQ A/S køber sig ind i Kreditregisteret

Sato Holding har valgt at sælge deres 20% andel af kreditoplysningsbureauet Kreditregisteret A/S til datavirksomheden IDQ A/S. ”Vi har indset at vores involvering som ejere i Kreditregisteret har virket hæmmende for selskabets udbredelse blandt vores konkurrenter i den finansielle verden”. ”Vi har derfor valgt at sælge til IDQ fordi de i fællesskab med selskabets øvrige ejere vil kunne udbrede selskabets produkter uden at vores konkurrenter skal frygte at vi kigger dem over skulderen” udtaler Lars Thuesen fra Sato.

”Vi er særdeles glade for at have fået muligheden for at investere i Kreditregisteret som efter vores vurdering udfylder et tomrum på markedet for kreditoplysninger og da en række virksomheder allerede nu har forpligtet sig med lange kontrakter, så ser vi et overordentligt stort potentiale i virksomheden” udtaler Henrik Saustrup, direktør og medejer af IDQ A/S.

Kreditregisteret blev stiftet af Sato Holding, BiQ Aps og direktør Rasmus Rask i 2015 og selskabets produkt blev lanceret i starten af 2017. En række kunder er siden kommet til og selskabet forventer en stærk vækst i 2018, hvor Kreditregisteret vil være en uundværlig del af kreditvurderingen i forbindelse med optagelsen af forbrugslån. ”Det er vores mål at personer med forbrugslån ikke havner i en gældsfælde, hvor deres samlede gæld vil overstige deres betalingsevner. Selv om RKI har været en institution i den danske kreditverden i mange år, så er det kun den nuværende højkonjunktur der har forhindret antallet af dårlige betalere i at stige”. ”Med Kreditregisteret og en integration med e-Skat vil udlånere i fremtiden kunne sikre sig langt bedre mod tab og dermed vil antallet af dårlige betalere falde også selv om konjunkturerne skulle vende” udtaler Rasmus Rask fra Kreditregisteret.